Aat van Nie  -  boeken

Teksten

Tijdens het opgroeien van de kinderen vertellen Aat en John verhaaltjes die over dieren, koningen en mannetjes gaan. Zo ontstaan verhalen als Olifant, De Kastenkoning, Sleutelkoning en het Weetmannetje en het Eetmannetje.
Ook vertellen ze verhalen over Sinterklaas en het Kerstfeest. De kinderen halen die verhalen door elkaar. John besluit de verhalen te illustreren en zo te verduidelijken. Zo ontstaan er als vanzelf een aantal boekjes.
De pastoor, die in die dagen regelmatig aan huis komt, vindt de boekjes zo mooi dat hij zijn contact met een christelijke uitgeverij aanspreekt. Vanaf 1960 verschijnen de verschillende boekjes van Aat en John met kerkelijke goedkeuring. Omdat het registreren (en uitbetalen) van auteur en illustrator voor de uitgeverij lastig was, komen de boekjes op naam van John Torenbeek te staan.

In eigen beheer geeft Aat een enkele keer een boekje met verzen uit, of wordt haar de uitgave van een boekje bij een feestelijke gelegenheid geschonken.

In 2007 is er bij uitgeverij Ziggurat in Utrecht een monografie uitgebracht over Aat van Nie en haar werk. Dat boek is nog hier en daar verkrijgbaar.