Unieke schilderijen van Voorburgse kunstenaars te koop!

John Louis en Aat van Nie

Enkele jaren geleden overleden vrij kort na elkaar John Louis Torenbeek en Aat van Nie. Beiden werkten sinds de jaren '60 als tekenleraar aan het Sint-Maartenscollege in Voorburg.
Ze waren hun hele leven actief als kunstschilder. Af en toe exposeerden ze hun schilderijen en verkochten ze daarbij wat werk.
Na hun overlijden bleef een grote hoeveelheid door hen gemaakte kunstwerken achter voor de kinderen.

Als je als erfgenaam van een kunstenaarsechtpaar een aantal prachtige schilderijen en tekeningen ontvangt moet je bedenken wat je daarmee wil doen. Twee van de kinderen van Aat en John Torenbeek hebben besloten dat het werk van hun ouders niet alleen bij henzelf aan de muur moet komen te hangen.
Er is zo veel: zelfs als we thuis de muren vol hangen blijft er meer dan genoeg in mappen en kasten over dat niemand zal zien. Dat vinden wij zonde van de kunst van Aat en John.

 

Daarom hebben wij besloten de door ons geërfde werken te documenteren en via deze website te exposeren.
Daarnaast geeft het ons de gelegenheid ze aan te bieden aan liefhebbers van deze kunstschilders.

Van alle werken hebben we zo goed mogelijk de plaats van vervaardiging en de exacte ontstaansdatum opgezocht. Daarnaast hebben we van de meeste werken een vaste verkoopprijs bepaald.

Veel van de door ons gevraagde bedragen zijn lager dan de reguliere kunstprijzen. We hoeven er niet aan te verdienen, we zoeken liefhebbers die we een plezier doen met een relatief goedkoop werkje dat ze vervolgens koesteren bij hen aan de wand.

We verkopen dan ook niet aan handelaren of opkopers. We willen dat het werk van Aat en John bij mensen belandt die er echt van genieten.

 

Als u interesse heeft kunt u ons bellen of mailen voor een afspraak of een bezoekje bij ons thuis.

Alle werken zijn gefotografeerd. Op verzoek kunnen we u per mail een groter beeld sturen van het werk waar uw belangstelling naar uitgaat zodat u het beter kan bekijken. Vermeld dan wel duidelijk het referentienummer dat bij elk kunstwerk staat genoteerd. We wensen u veel kijkplezier bij deze expositie!

Matthijs en Stefan Torenbeek
+31 (0)6 15822334
info@torenbeek.eu